Yağdan geçilmeyen mayonezi unutun! Protein deposu sos tarifi, sağlıklı ve leziz

Birçok kişi mayonez tüketmeyi sevse de içerisindeki yağ ölçüsü, sıhhate olan tesirleri ve öteki nedenlerden dolayı tüketemez. Fakat tıpkı lezzetin sağlıklı bir versiyonunu elde etmek mümkün. İşte protein deposu mayonez tanımı.

Malzemeler

2 haşlanmış yumurta
4 kaşık zeytinyağı
1 kaşık limon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı hardal
2 kaşık su

İlk olarak yumurtaları sert kıvamda haşlamak için kaynar suda yaklaşık 10-12 dakika bekletmeniz kâfi olacak. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve sarısıyla beyazını birlikte kullanın. Akabinde blender kullanarak pürüzsüzleştirebilirsiniz. Şayet elinizde blender yoksa, çatal ile düzgünce ezerek kremamsı bir kıvam elde edebilirsiniz.

Zeytinyağını azar azar ekleyerek karıştırın. Buradaki püf noktası yağı birden eklememek. Yavaş yavaş ve daima karıştırarak eklemek, mayonezin kıvamını daha pürüzsüz yapar. Limon suyu, tuz ve hardalı ek edin. Hardal mayoneze hafif bir sertlik katarken, limon suyu da lezzeti artıracak.

Kıvamı ayarlamak için 2 yemek kaşığı su ekleyin. Şayet mayoneziniz çok koyu olduysa, su ekleyerek daha akışkan hale getirebilirsiniz. Son olarak yeterlice karıştırın ve kıvam alınca buzdolabına kaldırın. 30 dakika dinlendirdiğinizde lezzeti daha yeterli olur.

Hazırladığınız sağlıklı sos, buzdolabında bekletildiği vakit tazeliğini 3-4 güne kadar koruyabilir. Fakat mesken üretimi olduğu için çok uzun müddet saklamamaya itina gösterin. Şayet hardal tüketmeyi sevmiyorsanız, kullanmayabilirsiniz. Fakat lezzet açısından fark edilebilir.

Daha baharatlı ve ağır tatları seviyorsanız karışımın içerisine 1 diş sarımsak, yarım diş sarımsak ek edebilirsiniz. Sarımsaklı mayonezin de sağlıklı alternatifini hazırlamış olursunuz. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir